Green screen på stuen

Deltagere

Dato
23-05-2019
Kontaktperson
Christina k. Rossing
Kontaktinfo
Christina k. Rossing - christinarossing@yahoo.dk solsikkestuen - 72358416 Børnehuset Birkedal - 72358410
Antal børn
10

Aldersgrupper

  • 3-årige
  • 4-årige

Pædagogiske temaer

Kort beskrivelse

Spontan lege med green screen i morgen på stuen, jeg har et barn på stue, som spørg mig hver dag, om hvad skal vi lave fra it-kasse i dag, så den dag besluttede vi at det var green screen vi ville lege med, ved at tage billeder med. Børnene ville gerne være Ninja, så det tog vi udgangspunkt i.

Teknologier

  • Green Screen
  • ipad

Kompetencefelter

  • Medie

Læreplanstemaer

  • Alsidig personlig udvikling
  • Krop, sanser og bevægelse

Beskrivelse

Konkret beskrivelse

Vi fandt et godt sted på stuen hvor der var plads og sat det grønne klæder op. Børnene var med til at finde billeder på ipaden, som vi skulle bruge til green screen. Og så gik vi i gang med at tage billeder..

Evaluering

Hvilke læringspotentialer så jeg på forhånd i eksperimentet – for mig og for børnene?

Tænkte at det var en anden måde at børnene kunne få øje på hinanden, og billederne kunne øge børne forståelse af hvordan film vi bliver lavet og at noget er snyd ..

Hvordan indgik børnene i eksperimentet / aktiviteten?

Det var børnene som kom med forlag til hvad de gerne ville bliv eller hvor det gerne ville være og de var med til at vælge i mellem billederne som kom frem når man Google Ninja fx.

Refleksioner over egne positioneringer/sprogbrug/organisering

Vi har leget med green screen flere gang til Sommerfest, på koloni og på legepladsen så børnene var godt inde i hvordan det virkede og hvordan de kunne påvirke "legen"

Refleksioner over læringspotentialet for børnene

Tænker at hvis man sætter ipaden på Makayama studio, så kan de selv styre hele processen, og med lidt hjælp lave en film.