Makerspace for de mindste

Minimakerspace, Hippomini

Når digitale teknologier og medier i stigende grad fylder vores hverdag, kan det mærkes i legekulturen og undervisningssektoren. Børn, der vokser op i dag, omgås digitale teknologier med en anden naturlighed end tidligere generationer. Men blot fordi vores unger er gode til at swipe, er de ikke nødvendigvis digitalt dannede.

Digitale kompetencer bliver relevante for langt yngre børn end før i tiden, så digital leg og læring er kommet på dagsordenen i dagtilbuddene. Her skal de mindste klædes på til at indgå i en digital verden, uden at deres aktive og mangfoldige legekultur erstattes af passiv tablettid. Denne udfordring er afsættet for Minimakerspace.

Som voksne skal vi skabe rum, hvor børn kan lege med teknologi på en undersøgende, eksperimenterende og skabende måde. Kun ved at forstå teknologierne kan man forholde sig kritisk til dem. Vi tror på at kreativ leg er den bedste indgang til at styrke de mindstes teknologiforståelse og give dem forudsætningerne for at blive digitale medborgere.

Et af målene for Minimakerspace er at gøre daginstitutionsbørn så bekendte med teknologien, at den indgår i kreativ leg, på lige fod med velkendte materialer som karton og modellervoks. Tuscher, dukker, puslespil og mudderkager får selskab af 3D-printere, robotter og metaldetektorer, og det er børnene, der bestemmer legen.

Uanset om man leger med medieproduktion, programmering eller fabrikationsteknologier, er der brugervenlige platforme, som gør processen tilgængelig, selv for de yngste. Digitale redskaber giver nye indgange til naturforståelse, sprogudvikling, musik og bevægelse, og med medieteknologier, kan børnenes egne fortællinger forvandles til billedlige udtryksformer. Med den rigtige tilgang, kan hele viften af pædagogiske læreplaner foldes ud, understøttet af et mangfoldigt væld af teknologier.

Hippomini hjælper med...

Teknologierne i vores Minimakerspace er fordelt på de tre basiskategorier MAKER, KODE, og MEDIE.  De tre kategorier inddæmmer forskellige kompetencer og teknologier, som tilsammen understøtter kreativ leg og pædagogisk udviklingsarbejde med børn fra 0-10 år. Derudover tilbyder vi temakasserne SPROG & UDVIKLING, MUSIK & BEVÆGELSE og NATUR & TEKNOLOGI, inspireret af de pædagogiske læreplaner.

Ønsker I en løsning, hvor jeres teknologier let kan organiseres, opbevares og oplades, kan I med fordel starte ud med et Mobilt Minimakerspace – vores specialdesignede møbel, der kan holde styr på både teknologier, analoge legesager og gængse klippeklistermaterialer.

Uanset om I vil starte ud med en lille robot en 3D printer, eller en bredere vifte af teknologier, kan I sammensætte jeres Minimakerspace, så det passer til jer. Udvalget af produkter kan justeres efter aldersgruppe, samt praktiske, økonomiske og kompetencemæssige hensyn.

Hos Hippomini forener vi produktkendskab og pædagogisk faglighed, så vi i fællesskab kan bygge et minimakerspace, der giver mening for jer.

Har I brug for inspiration, kan I besøge vores gratis online ressource for læringsteknologiske aktiviteter til de mindste her. Har I brug for sparring, står vores dygtige konsulenter klar til at hjælpe jer godt i gang på +45 33163317 eller hello@hippomini.dk